SUPERPRZEPIS

Pulpeciki rybne w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Pulpeciki rybne w zalewie octowej Więcej zdjęć (5)

Idealne na co dzień, jak i od święta. Najlepsze są po tygodniu, gdy smaki się przegryzą. Są świetną przekąską, a także dodatkiem do potraw .

Składniki:

Pulpeciki rybne w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki rybne w zalewie octowej
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Kajzerkę namocz w mleku i dokładnie odciśnij. W maszynce do mielenia mięsa zmiel rybę, kajzerkę i cebulę. Do masy rybnej dodaj kaszę mannę, bułkę tartą, jajka, koperek, wymieszaj i przypraw do smaku. Z masy formuj płaskie pulpeciki i obsmaż na rumiano z obu stron na oleju. Pulpety przełóż na blachę i piecz jeszcze 10 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku. Następnie pulpety umieść w 2-3 dużych słoikach o pojemności 1 litra. Następnie przygotuj zalewę. Do garnka wlej wodę, ocet, wsyp cukier i dodaj przyprawy, zagotuj. Następnie dodaj pokrojoną w talarki marchewkę i gotuj 10 minut. Kolejno dodaj pokrojoną w krążki cebulę i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gorącą zalewą zalej pulpety, zakręć i odstaw do wystudzenia, Zimne pulpety przenieś do chłodnego miejsca: piwnicy lub lodówki i odstaw na kilka dni. Najlepsze są po 1-2 tygodniu. Smacznego!
Pulpeciki rybne w zalewie octowej
Do masy rybnej dodaj kaszę mannę, bułkę tartą, jajka, koperek, wymieszaj i przypraw do smaku.
Pulpeciki rybne w zalewie octowej
Z masy formuj płaskie pulpeciki i obsmaż na rumiano z obu stron na oleju.
Pulpeciki rybne w zalewie octowej
Pulpety przełóż na blachę i piecz jeszcze 10 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku.
Pulpeciki rybne w zalewie octowej
Kolejno dodaj pokrojoną w krążki cebulę i gotuj jeszcze 2-3 minuty.