Sposób przygotowania:
Pulpeciki rybne w zalewie octowej
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Kajzerkę namocz w mleku i dokładnie odciśnij. W maszynce do mielenia mięsa zmiel rybę, kajzerkę i cebulę. Do masy rybnej dodaj kaszę mannę, bułkę tartą, jajka, koperek, wymieszaj i przypraw do smaku. Z masy formuj płaskie pulpeciki i obsmaż na rumiano z obu stron na oleju. Pulpety przełóż na blachę i piecz jeszcze 10 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku. Następnie pulpety umieść w 2-3 dużych słoikach o pojemności 1 litra. Następnie przygotuj zalewę. Do garnka wlej wodę, ocet, wsyp cukier i dodaj przyprawy, zagotuj. Następnie dodaj pokrojoną w talarki marchewkę i gotuj 10 minut. Kolejno dodaj pokrojoną w krążki cebulę i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Gorącą zalewą zalej pulpety, zakręć i odstaw do wystudzenia, Zimne pulpety przenieś do chłodnego miejsca: piwnicy lub lodówki i odstaw na kilka dni. Najlepsze są po 1-2 tygodniu. Smacznego!