Sposób przygotowania:
Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezuMięso:
![Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karkowka-po-diabelsku-w-marynacie-z-jaj-i-majonezu-425937.jpg)
Mięso należy umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry o grubości około 1 cm.
(Plastrów nie rozklepywać!)
MArynata:
![Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karkowka-po-diabelsku-w-marynacie-z-jaj-i-majonezu-425938.jpg)
Czosnek należy drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać - w większej misce.
Marynowanie:
![Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karkowka-po-diabelsku-w-marynacie-z-jaj-i-majonezu-425939.jpg)
Mięso dokładnie obtoczyć w marynacie.
Miskę należy przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 2-3 dni.
Smażenie:
![Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karkowka-po-diabelsku-w-marynacie-z-jaj-i-majonezu-425940.jpg)
Plastry karkówki usmażyć na niewielkiej ilości oleju - z obu stron tak jak tradycyjne kotlety.
zbysiowa
Di bloguje
zbysiowa
:)