Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 360
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dlaczego po diabelsku? Bo mięso wychodzi niezwykle aromatyczne, miękkie i diabelsko... pyszne. Spróbujcie!

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu

 

  • 1 kg karkówki (ew. schabu)

Marynata:

Dodatkowo:

  • olej o smażenia

Sposób przygotowania:

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu

Mięso:

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu
Schab również świetnie się sprawdzi - wg gustu.

Mięso należy umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry o grubości około 1 cm.
(Plastrów nie rozklepywać!)

MArynata:

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu
MArynata powinna posiadać jednolitą konsystencję.

Czosnek należy drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać - w większej misce.

Marynowanie:

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu
Mięso powinno być dokładnie pokryte zalewą.

Mięso dokładnie obtoczyć w marynacie.

Miskę należy przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 2-3 dni.

Smażenie:

Karkówka po diabelsku w marynacie z jaj i majonezu
Mięsa nie nalezy panierować.

Plastry karkówki usmażyć na niewielkiej ilości oleju - z obu stron tak jak tradycyjne kotlety.


Tagi:

mięso danie