anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karczek miodowo musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Karczek w marynacie słodko kwaśniej coś wspaniałego polecam połączenie tych smaków. Można poczuć niebo w gębie.

Karczek miodowo musztardowy

Składniki:

Karczek miodowo musztardowy

Marynata

 

  • 1 kg karczku

Sposób przygotowania:

Karczek miodowo musztardowy
Karczek umyć i osuszyć. Pokroić na plastry około 2 cm.

W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty i bardzo dokładnie natrzeć mięso. Odstawić na około 3 godziny.

Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i dusić pod przykryciem około 80 minut od czasu do czasu mięso podlać gorąca wodą.

Temperatura duszenia to 180 stopni.