Sposób przygotowania:
Karczek nadziewany
Mielone lekko podsmażyć,dodać pokrojone drobno grzybki ,cebulkę i marchewkę i krótko poddusić wszystko razem.Dodać wcześniej namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz jajka i natkę pietruszki. Farsz dobrze doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Karczek rozciąć przez całą długość tak , żeby powstał płat mięsa,lekko zbić tłuczkiem,nałożyć farsz zrolować. Obwiązać nitką lub jak ja to robię -zszywam bawełnianą nitką. Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z solą i dobrze natrzec dookoła mięso ,lekko posypać vegetą i mocno obsypać majerankiem. Postawić w chłodne miejsce na 12 godz. Piec w gorącym piecu w rękawie lub w brytfannie do 2 godz. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę i zdjąć pokrywę .aby pieczeń się przyrumieniła. Jest dobra na cieplo jak i na zimno. Sos z pieczeni można wykorzystać do drugiego dania -jest pyszny.
msewka
misia53
Robiłam na święta ,fotka też jest.
Doro
acia
anullka7
misia53
karczek jest smaczny tylko zdjęcie mi nie wyszło(za ciemne)
anullka7
Troszeczkę go rozjaśniłam Misiu, na Twoim forum:)
misia53
Troszeczkę go rozjaśniłam Misiu, na Twoim forum:)[/qu
Bardzo Ci dziękuję anulka , ja bym tego nie umiała zrobić.
Sarenka
Pyza
dopiero teraz znalazłam ten przepis..ale fajne mięsko! i jakie pyszne!!! (wiem bo robię podobnie:-))