zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Karczek otulony pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

mięciutka pieczarkowa karkówka ........

Karczek otulony pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karczek otulony pieczarkami

 

  • 1 kg karkówki
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • Przyprawy :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • kostka czosnkowa
  • musztarda chrzanowa
  • mix chili Birds Eye
  • sos sojowy jasny
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Karczek otulony pieczarkami
Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić na średniej grubości plastry. Każdy z nich oprószyć posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem i mixem chili. Układać kawałki mięsa w naczyniu próżniowym lub innym skrapiając każdy kawałek sosem sojowym. Tak przygotowane mięso szczelnie zakryć i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia na patelni rozgrzać olej, ułożyć karkówkę i podsmażyć z obu stron. Gdy się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w nie za cienkie plasterki pieczarki. Podlać odrobiną wody i wkruszyć kostkę czosnkową. Dusić pod przykryciem do miękkości. Karkówkę można podać np. z ziemniakami i surówką z młodej kapusty.
Karczek otulony pieczarkami
Każdy z nich oprószyć posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem i mixem chili..
Karczek otulony pieczarkami
Układać kawałki mięsa w naczyniu próżniowym lub innym skrapiając każdy kawałek sosem sojowym..
Karczek otulony pieczarkami
Gdy się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w nie za cienkie plasterki pieczarki..