Sposób przygotowania:
Karczek otulony pieczarkami
Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić na średniej grubości plastry. Każdy z nich oprószyć posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem i mixem chili. Układać kawałki mięsa w naczyniu próżniowym lub innym skrapiając każdy kawałek sosem sojowym. Tak przygotowane mięso szczelnie zakryć i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia na patelni rozgrzać olej, ułożyć karkówkę i podsmażyć z obu stron. Gdy się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w nie za cienkie plasterki pieczarki. Podlać odrobiną wody i wkruszyć kostkę czosnkową. Dusić pod przykryciem do miękkości. Karkówkę można podać np. z ziemniakami i surówką z młodej kapusty.
elzbieta8960