klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Karczek z grilla

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo smaczny, aromatyczny karczek.

Karczek z grilla

Składniki:

Karczek z grilla

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek z grilla
Karczek myjemy i kroimy na plastry w poprzek włókien następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Do głębokiego półmiska nalewamy olej sypiemy przyprawę na grilla z czosnkiem i ziołami –WINIARY— dodajemy ziele angielskie, liść laurowy troszkę wegety i po szczypcie papryki ostrej i słodkiej, wszystko to mieszamy. Rozbity karczek układamy w marynacie przekładając go pokrojona w plastry cebulą (karczek ma być cały zanurzony w marynacie)i tak pozostawiamy na około 10 godzin w lodówce. Pozostało tylko rozpalić grilla i rozkoszować się wspaniałym smakiem. Smacznego.