V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Karczochy faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie, które można stosować zarówno jako przystawkę jak i danie główne.

Karczochy faszerowane pieczarkami

Składniki:

Karczochy faszerowane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Karczochy faszerowane pieczarkami
Oczyścić karczochy, gotować przez ok. 45 minut w posolonej wodzie. Można stwierdzić że karczochy są ugotowane, gdy łatwo odchodzą od nich liście. Oczyścić pieczarki i pokroić na drobne kawałki, następnie podsmażyć na maśle i mące, dodać śmietanę i gotować przez 5 minut, przyprawić wedle własnego smaku. Ugotowane już karczochy należy osączyć, wnętrze karczocha należy wydłubać i nałożyć tam farsz pieczarkowy.