Sposób przygotowania:
karczochy z ziemniakami
obrac karczochy (jezeli swieze) wkladac do miski z woda i wycisnietym sokiem z cytryny i ziemniakami obranymi i pokrojonymi na cwiartki lub mnioejsze kawalki.jezeli mrozone to odmrozic. odcedzic, wlozyc do naczynia zaroodpornego. posypac wegeta, troche soli, pieprzu, polac olejem, wsypac parmezan, bulke tarta (pol garsci-garsc), czosnek (1 zabek skruszony), natke pietruszki cienko posiekana i dolac wode (tak zeby prawie pokryla karczochy). postawic na gazie az sie zagotuje woda, potem przykryc i do piekarnika na 1h (180 stopni). pod koniec 5 minut piec bez przykrycia. smacznego!
ps. jezeli nie umiecie obrac karczochow swiezych(ni ejest to takei proste jak ktos to robi 1wszy raz) to w internecie jest duzo fajnych opisow jak to robic ze zdjeciami. wystarczy wpisac w wyszukiwarce - karczochy
ps. jezeli nie umiecie obrac karczochow swiezych(ni ejest to takei proste jak ktos to robi 1wszy raz) to w internecie jest duzo fajnych opisow jak to robic ze zdjeciami. wystarczy wpisac w wyszukiwarce - karczochy