gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kargule z grzybami leśnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane kargule podaję z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad. Polecam - mają fajny smak.

Kargule z grzybami leśnymi

Składniki:

Kargule z grzybami leśnymi

 

Sposób przygotowania:

Kargule z grzybami leśnymi

ETAP 1:

Kargule z grzybami leśnymi
Grzyby leśne mielimy razem z mięsem drobiowym.

Grzyby leśne oczyszczamy, kroimy na kawałki i dokładnie płuczemy.

Następnie dwa razy odgotowujemy z dodatkiem soli i jednej cebuli.

Grzyby odcedzamy i studzimy.

Mięso drobiowe mielimy razem z przestudzonymi grzybami w maszynce do mielenia.

ETAP 2:

Kargule z grzybami leśnymi
Do mięsa i grzybów wbijamy jajko i dodajemy przyprawy.

Zmielone mięso i grzyby przyprawiamy do smaku i wbijamy jajko.

ETAP 3:

Kargule z grzybami leśnymi
Do masy mięsno grzybowej wsypujemy obie mąki.

Następnie wsypujemy obie mąki i całość dokładnie mieszamy.

ETAP 4:

Kargule z grzybami leśnymi
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki.

Z powstałej masy porcjami smażymy na złoty kolor placuszki.