zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Karkówka chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kolejne misko do chleba. Tym razem jest to karkówka z mocnym akcentem chrzanu. Na święta, komunię czy po prostu na co dzień do pieczywa.

Karkówka chrzanowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karkówka chrzanowa

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka chrzanowa
Do większego garnka należy wlać zimną wodę a potem dodać wszystkie składniki zalewy. Wymieszać je i zagotować. Gotować zalewę około 5 minut a następnie wystudzić najlepiej w chłodnym miejscu. Do zimnej zalewy włożyć umytą karkówkę i zagotować. Gotować 10 minut i wystudzić. Znowu wszystko zagotować i gotować 5 minut, a potem wystudzić i gotować kolejne 5 minut. Mięso wystudzić w zalewie, wyjąć je i schłodzić w lodówce. Kroić w plastry i podawać na zimno do pieczywa.
Karkówka chrzanowa
tak wygląda mięso po ugotowaniu przed schłodzeniem w lodówce