Sposób przygotowania:
Karkówka dla smakosza
Mięso nacieramy solą i pieprzem. Zostawiamy na około 10 minut w chłodnym miejscu. Do dużego garnka wlewamy olej. Na rozgrzanym obsmażamy karkówkę na rumiano, często obracając. Wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem. Marchewki kroimy w plastry. Dodajemy do mięsa. Dusimy do miękkości. Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni.
Mięso smarujemy miodem wymieszanym z natką pietruszki, przekładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy na 6 minut, nie dłużej. Po tym czasie, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim karkówkę. Cebulę kroimy w plastry lub kostkę. Podsmażamy na oleju. Sos spod pieczeni dodajemy do cebuli.
Całość gotujemy, doprawiamy do smaku przyprawą Bosforską, ewentualnie pieprzem i blendujemy.
Mięso smarujemy miodem wymieszanym z natką pietruszki, przekładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy na 6 minut, nie dłużej. Po tym czasie, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim karkówkę. Cebulę kroimy w plastry lub kostkę. Podsmażamy na oleju. Sos spod pieczeni dodajemy do cebuli.
Całość gotujemy, doprawiamy do smaku przyprawą Bosforską, ewentualnie pieprzem i blendujemy.