Sposób przygotowania:
Młoda kapusta duszona
Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę, na smalcu zrumienić, dodać drobno pokrojoną cebulę i ząbki czosnku.
Do boczku włożyć pokrojoną dość drobno młodą kapustę, co jakiś czas zamieszać, dodać pieprz ziołowy, kucharka, paprykę ostrą i pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 20 minut.
Następnie bez przykrycia na większym ogniu wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia, wsypać pokrojony koperek i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub z czym się lubi.
Do boczku włożyć pokrojoną dość drobno młodą kapustę, co jakiś czas zamieszać, dodać pieprz ziołowy, kucharka, paprykę ostrą i pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 20 minut.
Następnie bez przykrycia na większym ogniu wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia, wsypać pokrojony koperek i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub z czym się lubi.