eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Karkówka na dziko Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Nowa,pyszna wersja karkówki z grilla.

Karkówka na dziko Eli

Składniki:

Karkówka na dziko Eli

 

  • 7 plastrów karkówki
  • 2 łyżki marynaty słodko-kwaśnej w proszku
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 2 łyżki przyprawy grill pikantny
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki octu winnego
  • 8 łyżek oleju
  • 10 ziaren jałowca

Sposób przygotowania:

Karkówka na dziko Eli
Plastry karkówki lekko rozbić tłuczkiem.Ziarna jałowca rozetrzeć w moździerzu.Wymieszać razem marynatę,paprykę,przyprawę do grilla,czosnek,sos sojowy,ocet winny,olej i roztarte owoce jałowca.Powstałą marynatą posmarować karkówkę i włożyć do lodówki na 12 godzin (może być dłużej).Karkówkę piec na gorącym grillu do miękkości,obracając i smarując pozostałą marynatą.Smacznego!