Sposób przygotowania:
Karkówka nadziewana morelami i marchewką
Mięso myję osuszam, robię w nim 3 otwory. Do środkowego ciasno upycham morele. Marchew myję obieram i w całości wkładam w pozostałe dwa otwory.
Karkówkę nacieram solą, pieprzem i ziołami majerankiem i tymiankiem. Mięso obwiązuję ciasno grubą nicią aby zachowało ładny kształt.
Tak przygotowane mięso schładzam całą noc w lodówce. Po tym czasie karkówkę układam w rękawie do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Karkówkę nacieram solą, pieprzem i ziołami majerankiem i tymiankiem. Mięso obwiązuję ciasno grubą nicią aby zachowało ładny kształt.
Tak przygotowane mięso schładzam całą noc w lodówce. Po tym czasie karkówkę układam w rękawie do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 1,5 godziny.