SUPERPRZEPIS

Karkówka nadziewana dynią i cukinią

  • 4
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 12
Karkówka nadziewana dynią i cukinią Więcej zdjęć (5)

Kolorowa karkówka z pysznym i zdrowym nadzieniem. Dynia i cukinia w mojej kuchni bardzo często goszczą.

Składniki:

Karkówka nadziewana dynią i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Karkówka nadziewana dynią i cukinią
Plastry karkówki wkładam do pojemnika, dodaję sól, pieprz, cytrynę sok, rozmaryn, olej, czosnek, cebulę i wstawiam do lodówki na noc. Rozbijam każdy kawałek mięsa. Dynię, paprykę, cukinię kroję w paski. Dynię i paprykę sparzam wrzątkiem około 3 minuty. Na każdym kawałku karkówki układam po dwa paski dyni, papryki i cukinii. Solę i zwijam, następnie zawiązuję nitką roladki. Smażę na wolnym ogniu na oleju około godzinę. W między czasie podlewam zimą wodą.
Karkówka nadziewana dynią i cukinią
plastry karkówki zamarynowane i rozbite na desce
Karkówka nadziewana dynią i cukinią
warzywa pokrojone w cienke paski wcześniej obgotowana dynia
Karkówka nadziewana dynią i cukinią
warzywa ułożone na rozbotej karkówce po jednym strąku
Karkówka nadziewana dynią i cukinią
roladki zwinięte i związane nitką przed smażeniem