Sposób przygotowania:
Czekoladowa babkaETAP 1
Formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
ETAP 2
Suche składniki ( mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę) łączymy ze sobą. Jajka wybijamy do miski i dodajemy do nich cukier.
ETAP 3
Tak przygotowane ubijamy na puszystą masę
ETAP 4
Do ubitej masy jajecznej dodajemy sypkie oraz płynne składniki. Całość dokładnie miksujemy.
ETAP 5
Gotowe czekoladowe ciasto przekładamy do przygotowanej formy.
Babkę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 45-50 minut w 180°C. Gotową wyjmujemy i studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem masła. Płynną oblewamy przestudzoną babkę. Odstawiamy na koło 0,5 godziny, by czekolada zastygła. Całość dowolnie dekorujemy.
SylaUla