Sposób przygotowania:
Czekoladowa babkaETAP 1
![Czekoladowa babka Czekoladowa babka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-babka-409544.jpg)
Formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
ETAP 2
![Czekoladowa babka Czekoladowa babka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-babka-409545.jpg)
Suche składniki ( mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę) łączymy ze sobą. Jajka wybijamy do miski i dodajemy do nich cukier.
ETAP 3
![Czekoladowa babka Czekoladowa babka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-babka-409546.jpg)
Tak przygotowane ubijamy na puszystą masę
ETAP 4
![Czekoladowa babka Czekoladowa babka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-babka-409547.jpg)
Do ubitej masy jajecznej dodajemy sypkie oraz płynne składniki. Całość dokładnie miksujemy.
ETAP 5
![Czekoladowa babka Czekoladowa babka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-babka-409548.jpg)
Gotowe czekoladowe ciasto przekładamy do przygotowanej formy.
Babkę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 45-50 minut w 180°C. Gotową wyjmujemy i studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem masła. Płynną oblewamy przestudzoną babkę. Odstawiamy na koło 0,5 godziny, by czekolada zastygła. Całość dowolnie dekorujemy.
SylaUla