sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Karkówka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie się nadaje do chleba z chrzanem lub ćwikłą.

Karkówka pieczona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka pieczona

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona
Karkówkę dokładnie myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Paprykę, pieprz, sól i majeranek mieszamy wraz z oliwą. Powstałą marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 2-3 godziny. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Mięso przekładamy do brytfanki i pieczemy około 60 minut. Smacznego
Karkówka pieczona
Karkówkę nacieramy marynata i odstawiamy na 2-3 godziny
Karkówka pieczona
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Mięso pieczemy 60 minut.