Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w przyprawach z warzywami
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski i posypujemy przyprawami z każdej strony, odstawiamy.
Marchew i pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy w niewielkie kawałki.
Por kroimy wzdłuż i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy na mniejsze części.
Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do brytfanki i wkładamy mięso.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni pod przykryciem przez 1 godzinę i przez 40 minut bez przykrycia. Podajemy razem z warzywami i wytopionym sosem.
Marchew i pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy w niewielkie kawałki.
Por kroimy wzdłuż i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy na mniejsze części.
Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do brytfanki i wkładamy mięso.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni pod przykryciem przez 1 godzinę i przez 40 minut bez przykrycia. Podajemy razem z warzywami i wytopionym sosem.