Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona z warzywami
Karczek myjemy osuszamy . Robimy marynatę :
Kolendrę rozgniatamy dodajemy papryki , miód ,sól , majeranek , pieprz oraz koncentrat pomidorowy dolewamy oliwę i dobrze mieszamy . Gotową marynatą nacieramy karczek i odkładamy do lodówki . Paprykę i ogórka kroimy w kosteczkę , marchew obieramy i kroimy w talarki , cebulkę w pół księżyce , a czosnek siekamy . Mieszamy . Do naczynia żaroodpornego przekładamy na spód odrobinę warzyw na to zamarynowane mięso i tak dalej wierz przykrywamy warzywami i zakrywamy naczyniem żaroodpornym . Wkładamy do piekarnika i zapiekamy 1,5 h w temp : 180 C .
Kolendrę rozgniatamy dodajemy papryki , miód ,sól , majeranek , pieprz oraz koncentrat pomidorowy dolewamy oliwę i dobrze mieszamy . Gotową marynatą nacieramy karczek i odkładamy do lodówki . Paprykę i ogórka kroimy w kosteczkę , marchew obieramy i kroimy w talarki , cebulkę w pół księżyce , a czosnek siekamy . Mieszamy . Do naczynia żaroodpornego przekładamy na spód odrobinę warzyw na to zamarynowane mięso i tak dalej wierz przykrywamy warzywami i zakrywamy naczyniem żaroodpornym . Wkładamy do piekarnika i zapiekamy 1,5 h w temp : 180 C .