Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Karkówka pieczona wg Marty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo dobra pieczona karkówka

Karkówka pieczona wg Marty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka pieczona wg Marty

 

  • 1,5 kg karkówki
  • 2 łyżki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu ziarnistego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 0,5 łyżeczki tymianku
  • 0,5 łyżeczki bazylji
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona wg Marty
Mięso karkówki przepłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Karkówkę przełożyć do miski.Natrzeć wszystkimi przyprawami.Na wierzch obłożyć listkami laurowymi i pokrojonym w plasterki czosnkiem.Odstawić mięso na godzinę aby mięso nasiąkło aromatem.Po tym czasie karkówkę włożyć do rękawa do pieczenia i włożyć na blachę.Do blachy wlać szklankę wody.Karkówkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok godziny w 180 stopniach.
Karkówka pieczona wg Marty
mięso należy opłukac i osuszyc papierowym ręcznikiem.
Karkówka pieczona wg Marty
Mięso należy natrzeć wszystkimi przyprawami i upiec.