monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Karkówka pieczona z pastą paprykową

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i soczysta ,szybka w przygotowaniu pieczona karkówka w paprykowej skorupce .Mięsko idealne jako wędlina na kanapkę .

Karkówka pieczona z pastą paprykową

Składniki:

Karkówka pieczona z pastą paprykową

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona z pastą paprykową
Karkówkę opłukać natrzeć solą pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym mielonym ,bazylią i pastą paprykową .Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,przykryć folią i odstawić do lodówki na parę godzin.Mięso wyjąć z lodówki i wstawić do piekarnika nagrzanego piekarnika do 180 C ,piec aż mięso ładnie się zarumieni ok. 1 -1,2 godz.