Sposób przygotowania:
Karkówka po cygańsku
Mięso oczyszczamy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażmy z obu stron na złoty kolor. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego (wysmarowanego tłuszczem). Wodę zagotowujemy z pozostałymi składnikami zalewy. Gotową zalewą pokrywamy mięso. Całość zapiekamy ok 30 minut w 180 stopniach. Smacznego.
![Karkówka po cygańsku Karkówka po cygańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-cygansku-217735.jpg)
![Karkówka po cygańsku Karkówka po cygańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-cygansku-217736.jpg)
![Karkówka po cygańsku Karkówka po cygańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-cygansku-217737.jpg)
![Karkówka po cygańsku Karkówka po cygańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-cygansku-217738.jpg)