Sposób przygotowania:
Karkówka w curry z czarnuszką
Karkówkę myjemy i osuszamy.
Do miseczki wsypujemy wszystkie sypkie przyprawy czyli curry, garam masalę, czarnuszkę i cynamon, dodajemy do nich sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chilli, dodajemy odrobinę oliwy tak aby powstała gęsta pasta.
Przygotowaną pasta smarujemy kartkówkę i marynujemy ją minimum 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopnie.
Karkówkę solimy i pieprzymy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ją 20 minut, po czym mięso wyjmujemy przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 150 stopni.
Mięso po upieczeniu wyjmujemy z naczynia i odstawiamy na 5 minut aby soki równomiernie rozłożyły się w mięsie. Kroimy w plastry, serwujemy z ryżem i ulubioną sałatką.
Do miseczki wsypujemy wszystkie sypkie przyprawy czyli curry, garam masalę, czarnuszkę i cynamon, dodajemy do nich sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chilli, dodajemy odrobinę oliwy tak aby powstała gęsta pasta.
Przygotowaną pasta smarujemy kartkówkę i marynujemy ją minimum 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopnie.
Karkówkę solimy i pieprzymy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ją 20 minut, po czym mięso wyjmujemy przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 150 stopni.
Mięso po upieczeniu wyjmujemy z naczynia i odstawiamy na 5 minut aby soki równomiernie rozłożyły się w mięsie. Kroimy w plastry, serwujemy z ryżem i ulubioną sałatką.
Magdalena88
Marika-
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):
Igraszki Losu
Marika- napisał(a):