zielonykoralik

zielonykoralik

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Karkówka po myśliwsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nowy sposób na podanie karkówki. Mięso mięciutkie i nie suche. Uduszone w kapuście i pomidorach i przyprawach.

Karkówka po myśliwsku

Składniki:

Karkówka po myśliwsku

 

  • 400g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 4 plastry karkówki
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek, majeranek, papryka, sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 pomidory

Sposób przygotowania:

Karkówka po myśliwsku
Rozgrzewamy patelnię, pokrojoną cebulę smażymy na oliwie, żeby złapała kolor. Dorzucamy Kapustę, pokrojone drobno pomidory , przyprawy i dusimy w rondlu przez 15 min. Karkówkę nasmarujemy solą, pieprzem i czosnkiem. Gdy kapusta będzie gotowe, to wkładamy do niej karkówkę i mieszamy. Podlewamy szklanką wody i dusimy przez godzinę, co jakiś czas mieszając. Smacznego.