Sposób przygotowania:
Kotlety z karkówki po ,, myśliwsku ,,
Namoczyć grzyby w wodzie ( na 15 minut ) . Ugotować . Wyjąć z wywaru i pokroić w paseczki, a wywar zachować . W czasie kiedy grzyby namakają , a potem się gotują rozklepać kotlety tłuczkiem do mięsa ( ja mam taką ,, maszynkę " z ostrzami do kotletów ).Posolić i posypać pieprzem . Oprószyć mąką ( strzepnąć nadmiar ) . Usmażyć na 3 łyżkach oleju .Zdjąć z patelni . Pokroić boczek w drobną kostkę i wysmażyć na skwarki na czystej patelni. Cebulę drobno pokroić . Do boczku dodać cebulę i zeszklić . Kiełbasę pokroić w kostkę - dorzucić do boczku . Chwilę smażyć mieszając . Przełożyć do garnuszka . Wlać wodę z gotowania grzybów . Dołożyć grzyby , pokrojony w kostkę ogórek , listek laurowy i ziele angielskie , masło , usmażone kotlety z tłuszczem ze smażenia . Dusić na małym gazie ok. 15 minut ( przy uchylonej pokrywce by część płynu odparowała ) . Doprawić do smaku .