VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Karkówka pod cebulowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo często przygotowuję karkówkę, jednakże obowiązkowo musi być w towarzystwie warzyw. Zamknięta cebulową skorupką tworzy ciekawy smak.

Karkówka pod cebulowym kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka pod cebulowym kremem

 

  • 500 g karkówki
  • 4 marchewki
  • 300 g pieczarek
  • 2 cebule
  • Przyprawa do karkówki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do podsmażenia

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pod cebulowym kremem
Karkówkę myjemy i kroimy na 2 cm plastry. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, następnie blendujemy na gładki krem. Marchewkę mieszamy z pieczarkami, wykładamy połowę na blaszce. Na warzywach układamy plastry mięsa, przykrywamy resztą warzyw. Wierzch smarujemy cebulowym kremem. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Całość pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 80 minut. Smacznego!
Karkówka pod cebulowym kremem
Pieczarki kroimy w pół plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach, cebulę kroimy w kosteczkę
Karkówka pod cebulowym kremem
Podsmażoną cebule blendujemy na gładki krem
Karkówka pod cebulowym kremem
Karkówkę układamy w blaszce pomiędzy warstwami warzyw
Karkówka pod cebulowym kremem
Całość przykrywamy przygotowanym cebulowym kremem