Sposób przygotowania:
Karkówka ze szpinakiem i fetą.
Szpinak zblanszuj - zalej gorącą wodą na 4 - 5 minut, przepłucz zimną wodą i dokładnie odsącz. Mięso rozkrój na płat ok. 1 cm i rozbij młotkiem na foremny kawałek. Posmaruj cienko musztardą. Rozgrzej oliwę i wrzuć odsączony szpinak. Smaż mieszając, aż liście zmiękną. Dodaj czosnek i wino, zamieszaj i smaż, aż wino odparuje. Dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Smaż na małym ogniu, aż sos stanie się gładki i gęsty. Rozsmaruj szpinak na płacie mięsa. Zawiń w ciasną roladę i włóż do siatki wędliniarskiej lub zwiąż ciasno nitką bawełnianą. Obsmaż roladę na gorącym tłuszczu z każdej strony. przełóż z tłuszczem do naczynia żaroodpornego i włóż do nagranego do 180 st. C piekarnika. Piecz pod przykryciem ok.1 godziny. Wyjmij z piekarnika i odstaw mięso na ok. 10 minut. Pokrój na skośne plastry i podawaj z ziemniakami lub plackami z cukinii (patrz inne moje przepisy lub http://bezchemii.blogspot.com/2013/07/placki-z-cukinii-z-kalarepka.html).