mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Karkówka pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna karkówka zapiekana pod pierzynką

Karkówka pod pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pod pierzynką
Mięso myjemy i kroimy w grusze kawałki , smarujemy musztardą i przyprawiamy ulubionymi przyprawami , odstawiamy do lodówki na 30 minut . następnie kładziemy na blaszkę . Na karkówkę układamy plastry cebuli , które przykrywamy żółtym serem i majonezem . Takie mięsko wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp 170 C około 40-50 minut . Polecam w smaku pyszne i miękkie .
Karkówka pod pierzynką
Karkówkę dobrze przyprawiamy i smarujemy musztardą
Karkówka pod pierzynką
Układamy krazki cebuli , i przykrywamy mięsko
Karkówka pod pierzynką
Następnie na cebulkę kładziemy plasterki sera
Karkówka pod pierzynką
ostatnia warsstwa to majonez , takie gotowe zapiekamy