Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Karkówka przykryta marchewkową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lubię dania, które wkłada się do piekarnika i "robi się samo". Przygotowanie tej potrawy zajmuje nie wiele czasu.

Karkówka przykryta marchewkową pierzynką

Składniki:

Karkówka przykryta marchewkową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Karkówka przykryta marchewkową pierzynką
Karkówkę lekko rozbijamy. Opruszamy z każdej strony solą i pieprzem. Przekładamy do żaroodpornej formy. Na mięso wykładamy pokrojone w plasterki i odparowane z nadmiaru wody pieczarki. Posypujemy startą na grubych oczkach marchewką. Przykrywamy żółtym serem.

Pieczemy przez ok. 1 h w temperaturze 180 stopni C.