olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Karkówka smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z karkówki wybite, dobrze doprawione, maczane w jajku, a następnie w bułce tartej i smażone na rozgrzanym oleju.

Karkówka smażona Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka smażona

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka smażona
Karkówkę myję, osuszam, a następnie kroję w plastry, po czym lekko wybijam. Mięso doprawiam solą, pieprzem i słodką papryką.Kotlety najpierw maczam w rozmąconym jajku, następnie obtaczam w bułce tartej i wykładam na rozgrzany na patelni tłuszcz. Kotlety smażę z obydwu stron, aż będą miały rumiany panierkę.
Karkówka smażona
Karkówkę myję, osuszam, a następnie kroję w plastry, po czym lekko wybijam.
Karkówka smażona
Mięso doprawiam solą, pieprzem i słodką papryką.
Karkówka smażona
Kotlety najpierw maczam w rozmąconym jajku, następnie obtaczam w bułce tartej i wykładam na rozgrzany na patelni tłuszcz.