Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Karkówka w cebuli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idelane na obiad o zdecydowanym zapachu i smaku

Karkówka w cebuli

Składniki:

Karkówka w cebuli

 

  • 1 kg karkówki pokrojonej w plastry ok 1 1/2 cm
  • 2 średnie cebule pokrojone w cienkie piórka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • sproszkowana papryka
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w cebuli
Karkówkę nacieramy przyprawami i odstawiamy na 1 godzinę. Nastepnie rozgrzewamy smalec na patelni i smażymy mięso z obu stron na ciemni złoty kolor. Pod koniec smażenia wsypać cebulę i dalej smażymy około 5 minut. Podlewamy wodą i dusimy aż mięsko będzie miękkie.Sos zagęszczamy wodą z mąką.