Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Karkówka w marynacie z gorczycy i kolend

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wcześniej zamarynowana karków,wychodzi potem bardzo smaczna

Karkówka w marynacie z gorczycy i kolend

Składniki:

Karkówka w marynacie z gorczycy i kolend

 

  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w marynacie z gorczycy i kolend
Karkówkę kroimy na grubsze plastry. W misce przygotowujemy marynatę. Wrzucamy do niej sól, pieprz, kolendrę i gorczycę oraz olej. Mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy każdy plaster karkówki. Mięso wkładamy do pojemnika, zamykamy i zostawiamy w lodówce na dobę lub dwie. Tak zamarynowaną karkówkę można upiec w piekarniku, na patelni a najlepiej wychodzi przygotowana na grillu.