klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Karkówka w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Karkówka w miodzie jest soczysta i delikatna.Moi znajomi, rodzina i przyjaciele ją bardzo uwielbiają. Najlepsza przy kieliszku białego wina

Karkówka w miodzie

Składniki:

Karkówka w miodzie

 

  • 3 łyżki miodu
  • 1 i 1/2 karkówki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 250 g keczupu łagodnego
  • papryka mielona w proszku
  • vegeta
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka w miodzie
- Karkówkę oczyścić, a następnie pokroić w cienkie plastry. 3 łyżki miodu wymieszać razem z olejem, keczupem, oraz sosem sojowym. Dodać przyprawy wedle uznania. W powstałej marynacie moczyć plastry mięsa przez całą dobę.
- Następnego dnia karkówkę razem z marynatą umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec przez 50 min w temp. 180 - 200 st.C