agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Karkówka w occie balsamicznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karkówka pieczona z pieczarkami w occie balsamicznym. Rozpływa się w ustach;-) Po prostu Rewelacja!

Karkówka w occie balsamicznym

Składniki:

Karkówka w occie balsamicznym

 

  • 1kg karkówki
  • 1/2 kg pieczarek
  • ocet balsamiczny 6 łyżek
  • kucharek
  • pieprz
  • koncentrat pomidorowy 6 łyżek
  • mąka
  • smalec 2,3 łyżki
  • przyprawa w płynie

Sposób przygotowania:

Karkówka w occie balsamicznym
Karkówkę należy umyć i pokroić w plastry następnie posypać solą, pieprzem, Vegetą oraz przyprawą do mięsa(karkówki) Plastry karkówki obtoczyć w mącę pszennej i obsmażyć na smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na mięso położyć polówki pieczarek, posypać pieprzem,polać przyprawą w płynie i zalać 6 łyżkami octu balsamicznego wymieszanego z 6 łyżkami koncentratu pomidorowego. Piec w piekarniku około 45minut. Podawać z ryżem lub z chlebem. Smacznego!:)