Sposób przygotowania:
Karkówka w pysznym sosieKarkówkę należy pokroić na niezbyt grube plastry, a następnie obsypać przyprawami - według uznania. Odstawić na około godzinę do lodówki w przykrytym naczyniu.
Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek drobniutko posiekać. Na dużej patelni rozgrzać olej lub oliwę, wrzucić na nią cebulę i czosnek i podsmażyć lekko. Odłożyć na miseczkę, a na tłuszcz włożyć plastry mięsa i usmażyć z obu stron do apetycznego zrumienienia.Gdy mięso sie już podsmaży, dołożyć do niego cebule i czosnek, zalać szklanką wody, przykryć przykrywką i dusić około godziny na wolnym ogniu, od czasu do czasu uzupełniając wodę, by potrawa się nie przypaliła. Gdy mięso będzie już miękkie (nakłute widelcem będzie sie lekko rozpadało), wyjąć je ostrożnie na talerz.
Mąkę rozetrzeć z łyżką śmietany i wodą i zaklepać pozostały na patelni sos. Można dodatkowo przyprawić do smaku. Włożyć do niego karkówkę i poddusić przez chwilę.
Potrawa świetnie smakuje z ziemniakami puree i surówką. Smacznego!
dobry
lena
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
racja!!!
Gość
Dzieki takiemu przepisowi jest w stanie zrobic ja kazdy!
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
draga
Maciek83
Kazik45
...gdzie ktoś po chamsku "zerżnął" Twój przepis, mało tego ta "osóbka" obrzuciła osobę, która to odkryła, słówkami ... nie nadającymi się do powtórzenia.
Gość
mani91
mani91
kacperq
marlena222x
lubie zjesc
PerszinG
Dzięki za przepis !
MIUCCIA