aDzius04

aDzius04

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Gulasz z karówki i kiszonych ogórków.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczny gulasz. Idealny na brak czasu i funduszy na wykwintne dania.

Gulasz z karówki i kiszonych ogórków.

Składniki:

Gulasz z karówki i kiszonych ogórków.

 

  • 50 - 60 dag karkówki
  • 0,5 kg ogórków kiszonych
  • 2 paczki sosu pieczeniowego
  • 250g kaszy ugotowanej na sypko (może być z vegetą)

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z karówki i kiszonych ogórków.
Karkówkę pokroić w niezbyt drobną kostkę, podsmażyć z dwoma cebulami. Dodać pokrojone w drobną kosteczkę ogórki kiszone. Wszystko zagotować. Następnie dodać rozrobiony w wodzie (zimnej lub ciepłej) sos pieczeniowy (obie paczki). Ponownie zagotować. Doprawić solą lub / i pieprzem według upodobania. Jeśli gulasz wyszedł za gęsty, dodać wodę od ogórków kiszonych.