Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie
Karkówkę pokroić na grubsze plastry.
Sól i pieprz wymieszać z ziołami prowansalskimi, natrzeć dobrze mięso, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie, wlać tłuszcz na patelnię, dobrze rozgrzać, włożyć plastry mięsa, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone mięso przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością gorącej wody, dusić do miękkości.
Uduszoną karkówkę podawać z ziemniakami, polane sosem z karkówki.
Sól i pieprz wymieszać z ziołami prowansalskimi, natrzeć dobrze mięso, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie, wlać tłuszcz na patelnię, dobrze rozgrzać, włożyć plastry mięsa, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone mięso przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością gorącej wody, dusić do miękkości.
Uduszoną karkówkę podawać z ziemniakami, polane sosem z karkówki.