Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Karkówka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Karkóweczka zawsze dobrze smakuję

Karkówka w sosie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka w sosie

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w sosie
Karkówkę pokroić na grubsze plastry.
Sól i pieprz wymieszać z ziołami prowansalskimi, natrzeć dobrze mięso, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie, wlać tłuszcz na patelnię, dobrze rozgrzać, włożyć plastry mięsa, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone mięso przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością gorącej wody, dusić do miękkości.
Uduszoną karkówkę podawać z ziemniakami, polane sosem z karkówki.
Karkówka w sosie
Mięso pokrojone na grubsze plastry, dobrze obsypane przyprawami
Karkówka w sosie
Karkówka dobrze przeszła przyprawamy, zostaje podsmażona na tłuszczu na złoty kolor