Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie cytrynowym z teriayki
Mięso umyć, osuszyć i okroić z nadmiaru tłuszczu. Do miseczki wycisnąć sok z połowy cytryny. Mięso porządnie oprószyć solą o pieprzem i natrzeć wyciśniętym sokiem z cytryny. Przełożyć do naczynia próżniowego odessać powietrze i odstawić do lodówki na około 5 godzin. Po tym czasie na patelni rozgrzać margarynę. Plastry mięsa panierować w mące i kłaść na gorący tłuszcz i obsmażyć z każdej strony. Do miseczki wycisnąć sok z pozostałych cytryn, dolać szklankę wody zamieszać i wlać na patelnię. Zmniejszyć ogień, przykryć i powoli dusić. Gdy znaczna ilość płynu odparuje to wlać jeszcze pół szklanki wody ale już bez cytryny i nadal dusić do miękkości mięsa. W miseczce wymieszać sos teriayki z mąką i 2 łyżkami wody i wlać to na patelnię. Dokładnie wymieszać. Zgotować. Skosztować jeśli będzie mało słone doprawić według upodobania. Danie jest gotowe:) Smacznego!