Sposób przygotowania:
Karkówka w wodzie z ogórków konserwowych
Kakrówke umyc, osuszyc recznikiem papierowym i lekko potluc z obu stron. Dobrze przyprawic sola, pieprzem, papryka i sosem sojowym, odstawic na 1-2 godziny. Na patelni rozgrzac tluszcz i podsmazyc mieso z obu stron, na lekko rumiany kolor. Cebule obrac, umyc, osuszyc i pokroic w pólpiórka ( mozna ja podsmazyc na oleju, na którym smazyla sie karkówka). Do naczynia zaroodpornego wlozyc plastry karkówki i posypac je cebula. W szklance rozrobic wode z ogórków, dodac koncentrat pomidorowy, keczup, pieprz ziolowy, 1/2 lyzeczki czerwonej papryki i lyzeczke sosu sojowego, dokladnie wymieszac. Zalac mieso i cebule, przykryc folia aluminiowa i odstawic na kilka godzin w chlodne miejsce. Dobrze rozgrzac piekarnik do 190 stopni. Wlozyc karkówke pod folia i piec przez ok 45 minut, zdjac folie i zapiekac przez kolejne 15 minut. Podawac na goraco, np z ziemniakami ub pieczywem.
margolata
Natala1210
js28
msewka
Agness28
Sarenka
Dziekuje :-)
ana9
gosia290
Sarenka
Cieszę się Gosiu, że przepis przypadł Wam do gustu. Dzięki za rekomendację :)
dorota 34