Sposób przygotowania:
Karkówka w ziołach po skandynawsku
Składniki marynaty wymieszać. Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, wygnieść ręką, a następnie dokładnie, ze wszystkich stron natrzeć marynatą. Zawinąć w folię lub umieścić w zamykanym pojemniczku i wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie leżało w pojemniku próżniowym prawie całą dobę). Zamarynowane mięso umieścić w rękawie do pieczenia, dokładnie zawiązać jego końce, a wierzch kilkakrotnie nakłuć np. wykałaczką. Piec w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem przez około 1 godzinę i 40 minut. Uważając, żeby nie poparzyć się parą, rozciąć rękaw, mięso wyjąć z powstałego podczas pieczenia sosu, wystudzić, a następnie zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki, żeby się dobrze schłodziło.
misia5
edytaha
Jasne Misiu :)