Sposób przygotowania:
Karkówka z bakaliami w sosie TaoTao
Umytą i osuszoną karkówkę rozkroić,aby powstał niezbyt gruby płat mięsa.Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą.Oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem.Liście pora blanszować we wrzącej wodzie około 3 min.Odcedzić i ułożyć na całym mięsie.Z brzegu rozłożyć śliwki suszone,karkówkę trochę zawinąć.Następnie morele,czynność powtórzyć a na końcu żurawinę.Mięso spiąć wykałaczkami,polać 4 łyżkami sosu sojowego TaoTao i zostawić no noc w lodówce.Po tym czasie przełożyć do brytfanny,podlać wodą i piec w piekarniku pod przykryciem około godzinę w temp.180*C(czasem podlewając powstałym sosem).Brytfankę odkryć.Piec jeszcze przez pół godziny często podlewając pieczeń.Mięso pokroić w plastry.Sos z pieczenia zagęścić mąką,doprawić solą i pieprzem oraz około 1 łyżką sosu sojowego.Podawać z makaronem ryżowym lub ryżem i sosem.
Pyza
Śliweczka
Masz Pyzuniu rację.Odruchowo naskrobałam,to co wago pokazała i chyba tak częściej robię.Ale się poprawię! :-)))
Pyza
luna
Sarenka
Natala1210
jaNina