Sposób przygotowania:
Karkówka z garnka
Mięso umyć , osuszyć , uformować odcinając sterczące kawałki . Przygotować marynatę z połowy oleju , miodu , papryki, majeranku , soli i pieprzu . Natrzeć mięso marynatą i zostawić na godzinę w chłodnym miejscu . Obetrzeć marynatę . Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę . W garnku o grubym dnie rozgrzać resztę oleju . Na gorący włożyć mięso i obrumienić ze wszystkich stron . Wsypać cebulę i mieszając zeszklić koło mięsa . Zalać wodą . Dusić na małym gazie przy odkrytej pokrywce przez 1,5 godziny . Sos powinien odparować do objętości ok. 1 szklanki . Mięso pokroić w plasterki . Sos doprawić do smaku
edytaha
evita0007
Babciagramolka
Hi hi - nie wiesz jak to jest - siatka w dłoń i biegiem do sklepu.
evita0007
W tym problem że koło nas dzisiaj nie przywieżli karkówki,są same same kuraki,schab,podroby.A do centrum mam za daleko .Ale w tygodniu zrobię sobie wg.twojego przepisu z tego względu że zawsze robiłam w piekarniku i mam dużeeee rachunki za prąd,bo praktycznie większość mięs czy ryb robię w piekarniku a za gaz małe rachunki więc trzeba to wykorzystać i rozbić sobie żeby tu i tu było po równo hihi ;)