msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Karkówka z grilla

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Soczyste mięsko na grill, zamarynowane dzień wcześniej

Karkówka z grilla

Składniki:

Karkówka z grilla

 

  • 10 plastrów karkówki
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku- dużych
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 2 łyżki stołowe octu balsamicznego
  • przyprawa do karkówki
  • sól

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla
Umyć i osuszyć karkówkę.Cebulę i czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku lub bardzo drobno posiekać.Rozetrzeć z dużą szczyptą soli.Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać cebulę z czosnkiem. Plastry karkówki moczyć w marynacie i posypać każdy z obu stron przyprawą do karkówki. Ułożyć mięso w dowolnym naczyniu i zalać pozostałą marynatą.Wstawić na noc do lodówki.Osączyć z zalewy i piec na grillu z obydwu stron. Mięso jest na prawdę bardzo soczyste i smaczne.