Sposób przygotowania:
karkówka z mascarpone
Mięso oprószamy pieprzem, tymiankiem i solą. Przyprawy wcieramy w mięso, które następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Gdy karkówka będzie złota zalewamy ją bulionem i pod przykryciem dusimy ok 20 min. Cebulę z jabłkiem obieramy i i drobno siekamy. Rozgrzewamy olej na patelni i wsypujemy pokrojone składniki. Smażymy chwilę często mieszając. Gdy cebula się zeszkli zawartość patelni przekładamy do duszącej się karkówki. Pomidory parzymy, obieramy i siekamy. Pieczarki płuczemy i wrzucamy na rozgrzany olej, gdy stęchną dodajemy mascarpone, dokłądnie mieszamy. Po 3-5 min dodajemy pomidory, pamiętamy o częstym mieszaniu. Smażymy do momentu aż serek się rozpuści. Na talerze wykładamy sznycle z farszem i polewamy sosem z sera.