justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

karkówka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szybko, smacznie i w miarę nie drogo

karkówka z miodem

Składniki:

karkówka z miodem

 

 

 

Sposób przygotowania:

karkówka z miodem
Mięso myjemy i osuszamy po czym kroimy w plastry, takie nieco grubsze. Resztę składników dokładnie ze sobą mieszamy, aby powstała marynata. Smarujemy nią każdy kawałek mięsa. Można wrzucić mięso do miski, zalać marynatą i wymieszać ręką. Będzie o wiele szybciej. Odstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Każdy kawałek mięsa smażymy z obu stron. Pod koniec przykrywamy pokrywką patelnię i lekko dusimy.Bardzo dobrze smakuje jeśli usmażymy ją na patelni grillowej.