Karkówka z musztardą

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Ciekawe połączenie smaków.Pychotka!!!!

Karkówka z musztardą

Składniki:

Karkówka z musztardą

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z musztardą
Karkówkę zwinąć w zgrabną roladę i związać.Posypać pieprzem i solą oraz posmarować połową musztardy.Włożyć do brytfanny.Oczyszczoną włoszczyznę i pomidory pokrojone na małe kawałki ułożyć wokół rolady i skropić ją olejem.Mięsko włożyć do gorącego piekarnika (220stopni) i podpiec.Następnie pieczeń zalać winem,dodać gożdziki i posmarować resztą musztardy i piec jeszcze ze 30 min.
Sos pieczeniowy przetrzeć przez sitko.Połączyć ze śmietaną i zagotować.Doprawić do smaku i dodać zieleninę.