Sposób przygotowania:
Karkówka z pieca z pietruszką
Przygotowujemy w miseczce marynatę do karkówki z 4 łyżek keczupu, 2 łyżek oliwy z oliwek, opakowania Fixu Soczysta karkówka oraz 2 łyżek siekanej pietruszki, wszystko dokładnie mieszamy i smarujemy marynatą mięso dokładnie cały kawałek. Karkówkę wkładamy do załączonej do fizu torebki i zamykamy klipsem. Woreczek z mięsem wkładamy do brytfanny, nakłuwamy worek w kilku miejscach. Wkładamy brytfannę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 60 minut z włączonym termoobiegiem. Pod koniec pieczenia nacinamy torebkę, aby mięso się lekko zrumieniło. Mięso wykładamy na deskę i ostrym nożem kroimy w dość grube plastry i podajemy z gotowanymi kartoflami, polanymi sosem z pieczenia, dekorujemy kawałkami pomidora i świeżą natką pietruszki.