p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Karkówka z pieca z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sposób na aromatyczną karkówkę

Karkówka z pieca z pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka z pieca z pietruszką

 

  • 1 kg karkówki
  • 1 op. fixu- soczysta karkówka Knorr
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki siekanej pietruszki
  • 4 kartofle
  • natka pietruszki do dekoracji
  • kawałek pomidora

Sposób przygotowania:

Karkówka z pieca z pietruszką
Przygotowujemy w miseczce marynatę do karkówki z 4 łyżek keczupu, 2 łyżek oliwy z oliwek, opakowania Fixu Soczysta karkówka oraz 2 łyżek siekanej pietruszki, wszystko dokładnie mieszamy i smarujemy marynatą mięso dokładnie cały kawałek. Karkówkę wkładamy do załączonej do fizu torebki i zamykamy klipsem. Woreczek z mięsem wkładamy do brytfanny, nakłuwamy worek w kilku miejscach. Wkładamy brytfannę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 60 minut z włączonym termoobiegiem. Pod koniec pieczenia nacinamy torebkę, aby mięso się lekko zrumieniło. Mięso wykładamy na deskę i ostrym nożem kroimy w dość grube plastry i podajemy z gotowanymi kartoflami, polanymi sosem z pieczenia, dekorujemy kawałkami pomidora i świeżą natką pietruszki.
Karkówka z pieca z pietruszką
do przygotowaniakarkówki potrzebujemy skłądniki znajdujące się na zdjęciu
Karkówka z pieca z pietruszką
Przygotowujemy w miseczce marynatę do karkówki wraz z natką
Karkówka z pieca z pietruszką
Woreczek z mięsem wkładamy do brytfanny, nakłuwamy worek w kilku miejscach
Karkówka z pieca z pietruszką
Mięso wykładamy na deskę i ostrym nożem kroimy w dość grube plastry