Sposób przygotowania:
Karkówka z piekarnika z pęczakiem i groszkiemETAP 1:
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na kotlety. Rozbić. Z musztardy, gorczycy, oleju i przypraw zrobić marynatę. Posmarować dokładnie mięso. Wstawić do lodówki na ok.15 min. Do naczynia żaroodpornego wsypać dwa woreczki pęczaku z makaronem i suszonym groszkiem.
Cebulę pokroić w piórka i wyłożyć na kaszę. Na cebuli ułożyć kotlety. Nalać 750 ml bulionu, albo po prostu wody. Przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na godzinę. Ok. 10 min przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, żeby mięso ładnie się przyrumieniło.
Podawać z ulubioną sałatką.
Smacznego.
SylaUla