Sposób przygotowania:
Karkówka z porami i papryką
Mięso kroimy na paski około 1 cm szerokości,oprószamy je mąka i rumienimy na 2 łyżkach oleju.Teraz oprószamy imbirem,vegetą (lub kucharkiem) i wlewamy połowę wywaru warzywnego oraz spirytus.Dusimy jakieś 15 minut pod przykryciem i na małym ogniu.Pory kroimy w plasterki a kapustę i paprykę w paski i wszystko razem smażymy 10 minut na reszcie oleju.Wyjmujemy warzywa i mieszamy z mięsem.Na tłuszczu który został po warzywach zeszklamy posiekany czosnek,wlewamy do niego resztę wywaru warzywnego,sos sojowy,miód i ocet.Gotujemy.Doprawiamy sos papryką i pieprzem.Wrzucamy do sosu mięso z warzywami i mieszamy.Podajemy z makaronem sojowym lub ryżem.Smacznego!