Sposób przygotowania:
Karkówka z rodzynkami i morelami
1 Karkówkę umyć i osuszyć.Pokroić w plastry o grubości 1 cm. Każdy kotlet rozbić delikatnie, posypać solą i pieprzem.
2 Na patelni rozgrzać masło i każdy kotlet obsmażyć z dwóch stron na rumiano, a następnie przełożyć do rondla, podlać wodą, posolić i dusić około 45 minut.
3 Dodać drobno pokrojony czosnek, rodzynki i morele. Dusić kolejne 15 minut.
Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
2 Na patelni rozgrzać masło i każdy kotlet obsmażyć z dwóch stron na rumiano, a następnie przełożyć do rondla, podlać wodą, posolić i dusić około 45 minut.
3 Dodać drobno pokrojony czosnek, rodzynki i morele. Dusić kolejne 15 minut.
Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.